Akdeniz Katı Atık Birliği

Başkan Ferat AKTAN’ dan bir hizmet daha. Akdeniz Katı Atık Birliğinin sorunları tek tek çözülüyor.

2006 yılında 3 İlçe ve 4 Belde Belediyesinin katılımıyla oluşturulan, Akdeniz Katı Atık Birliği Başkanlığına, 2009 yılında Bozyazı Belediye Başkanı Mehmet BALLI’ nın istifası sonucunda yapılan seçimle Belediye Başkanımız Ferat AKTAN seçilmiştir.

Başkan AKTAN ilçemizde uyguladığı hizmet politikasının aynısını bu yeni görevinde de uygulayarak yürüdüğü yolda ne denli başarılı olduğunu bir kez daha kanıtladı.Çevre ve Orman Bakanlığı ile  yapmış olduğu görüşmeler ve müzakereler neticesinde Katı Atık Birliğinin ana sorunlarının temelini oluşturulan arazi sorununu çözdü ve Bakanlığın ilgili fonlarından Katı Atık Birliğine 150.000.TL ödenek verilmesini sağladı.

Başkan AKTAN, arsa sorununun çözümü ile birlikte katı atık toplama ve bertaraf tesisinin inşası için gerekli uygulama projesi hazırlama işini, yine İPA ile yapılan görüşmeler sonucunda %85 hibe alınarak çözüldüğünü ve bu konuyla ilgili İPA tarafından 13 Nisan 2011 tarihinde Katı Atık Toplama ve Bertaraf Tesisi projesi hazırlama ihalesine çıkıldığını belirtti.

Artık tesisin kurulması için bundan sonraki sürecin çok daha hızlı ve kolay olacağını belirten Başkan AKTAN, tesisin inşası içinde İPA tarafından %85 hibe verileceğini, tesisin bölgeye ve Katı Atık Birliğine’ ne hayırlı olmasını diledi.

16.08.2014