İlçemizin eğitim alanındaki büyük projesi

Müjde!!!!, Müjde!!!!, Müjde!!!!

“AYDINCIK ANADOLU LİSESİ” Önümüzdeki Yıl Eğitim Öğretime Başlıyor.

• Ekonomi Bakanı Sayın M. Zafer ÇAĞLAYAN bu müjdeli haberi Mut ziyareti sırasında verdi. Ekonomi Bakanımız 30 Mart 2012 Cuma günü Mut ilçesini ziyaret etmiş, birtakım temel atma ve açılış programlarına katılmıştır.
  • Bilindiği gibi Belediye Başkanımız tarafından bu konuda çalışmalar çok önceden başlatılmış ve nüfus engeli ile karşılaşılmıştı.
  • Belediye Başkanımız Ferat AKTAN Mut Ziyaretinden sonra ilçemize dönerek sıcağı sıcağına konuyla ilgili bilgi vererek; “Bilindiği üzere eğitim alanındaki projelerimizin en önemli ayağını Meslek Yüksek Okulu ve ilçemize Anadolu Lisesi kazandırmak oluşturuyordu. Şükürler olsun ki her iki projemizi de gerçekleştirmenin mutluluğu ve huzuru içerisinde bulunuyorum. “Aydıncık Anadolu Lisesi” öncelikle ilçemize, öğrencilerimize halkımıza ve tüm eğitim camiasına hayırlı uğurlu olsun” dedi. Açıklamalarına devam eden Başkanımız “Bu konuda bizlerden yardımlarını esirgemeyerek nüfus kriterini aşmamızda elini taşın altına koyan Yenikaş ve Hacıbahattin köyü halkına, her iki köyümüzün değerli muhtarlarına teşekkür ediyorum. Beraber gayret ve çaba sarf ettiğimiz değerli ilçe başkanım Yüksel VATAN’ a, Ankara’ daki işlerimizde bize yardımcı olan değerli bürokratlarımıza teşekkür ediyorum dedi.
  • Anadolu Lisesinin açılış kararnamesi “Milli Eğitim Bakanlığı” nın OLUR’ u ile Orta Öğretim Genel Müdürlüğüne intikal ettirilmiş olup, 2012-2013 Eğitim Öğretim Döneminde okul, ilçemizde faaliyete başlayacaktır. Mevcuttaki yüksekokul binası, geçici olarak Anadolu Lisesine tahsis edilmiştir.

16.08.2014