Aydıncık Soğuk Hava Etkisinde

Kışın gelmesi ile soğuk hava etkisini gösterdi. Daha öncede dolunun etkisi ile maddi zara gören çiftçilerimiz bu kezde soğuk havanın etkisi ile seralarında yetiştirmekte olduğu sebzeleri donarak öldü.

Çaresiz kalan çiftçilerimizin desteğini Belediye Başkanımızın Önderliği İle 16.01.2015 tarihine kadar İlçe Tarım Müdürlüğü tarafından zarar tespiti yapılacak. Yapılan tespitin sonucu gereken mercilere ulaştırılacak ve kredilerininde uzatılmasını talep edilecek.

Çiftçileri Sn. Kaymakamımız  ve Sn.Belediye başkanımız ziyarette bulundu.

Başkan AKTAN ‘‘Bu yıl kışın sert geçeceği meteoroloji  Müdürlüğü tarafından bildiriliyordu. Şimdiden iki doğa felaketi ile karşılaştık. İlki Büyük dolu yağışı nedeniyle sera camlarının kırılması, şimdide iki gündür etkisini gösterdiği soğuk hava seralarda bulunan sebzeleri dondurarak öldürmesi. Yaşanan bu felaketler çiftçilerimizi maddi ve manevi olarak çok yıprattı. Ben ekibimle birlikte çiftçilerimizin yanında hareket ederek zararlarını mümkün mertebe karşılanabilmesi için devlet organları ile irtibata geçeceğim.

Allah'tan gelen bu dağa zararının dan dolayı geçmiş olsun temennim'izle Allah yardımcımız olsun’’ dedi.

11.01.2015