Kurbağa Yetiştiriciliği Çiftliği Kuruldu.

Aydıncık Belediye Başkanlığı ve Aydıncık İlçe Gıda Tarım ve Hayvancılık Müdürlüğü iş birliği ile hazırlanan, Mustafa Kemal Üniversitesi İskendorun Deniz Bilimleri ve Teknoloji Fakültesinde görevli Yrd. Doçent Dr. Hülya Şerflişan, Biyolag Ahmet Alkaya Hocalarımızın teknik destekleri ile  Çukur Ova Kalkınma Ajansı tarafından desteklenen kurbağa yetiştiriciliği çiftliği kurulumu projesi kapsamında yapılmış olan yetiştiricilik havuzlarına anaç kurbağaların salınımı 26.03.2015 tarihinde gerçekleştirilmiştir. Bütçesi Ç.K.A. Tarafından karşılanan ve yer tahsisini de İş adamı Süleyman Aktan tarafından verilerek, 200 dişi ve 100 erkek ergen kurbağanın havuzlara bırakıldı.

Faaliyete Aydıncık Kaymakam Vekili Hakan Kaya, Aydıncık Belediye Başkanı Ferat Aktan, Encümen Ahmet Yetiş, Proje Koordinatörü (ilçe Müdürü) Ahmet Ömerkahyaoğlu, Proje teknik personeli ve sorumluların katılımı ile gerçekleştirilmiştir.

Proje hakkında katılımcılara bilgi veren Koordinatör; Bu Proje ile Türkiye’de ilk defa profesyonel anlamda kültüre alınmış yetiştiriciliğin temellerinin atıldığını, proje süreci hakkında halkımıza bilgilendirmeye devam edeceklerini belirterek projede emeği geçen ve katılımcılara teşekkür etti.

03.04.2015