23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramı 95’inci Yıl Dönümü

İlçemizde 23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramı 95’inci Yıl Dönümü nedeniyle Aydıncık Milli Eğitim Müdürlüğü tarafından tören programı düzenledi. Tören Ortaokul kapalı spor salonunda yapıldı.

Program 2 dakikalık Saygı duruşu ve istiklal marşı okunmasının ardından İlçe Milli Eğitim Müdürü Ömer Yazgan Aygün’ün günün anlam ve önemini belirten konuşmasını yaptı.

Fatih İlkokulu öğrencileri tarafından Arı Rondo, Bale, Müzikli Koro, Penguen Dansı, Step, Bayrak Gösterisi, Bayrak şiiri eşliğinde Ata’ya Saygı gösterilerini sundular. Aydıncık Halk Eğitim Merkez Müdürlüğü tarafından açılan Karete Do ve Halk oyunları kurs öğrencileri gösterilerini sundular.

Soğuksu Ortaokul öğrencisi Buse Düz ‘Büyük Türkiye’nin Doğduğu Gün’, İmam hatip Ortaokul öğrencisi Meryem Nur Eroğlu ‘Hoş geldin 23 Nisan’, Atatürk İlkokul Öğrencisi Yağmur Çolak ‘Egemenlik Bayramı’, Cumhuriyet İlkokul Öğrencisi Eren Çiftçi ‘Dünya Çocuk Bayramı’ ve Kamaş İlkokul Öğrencisi Edanur Yalak ‘Bizim Bayramımız’ isimli şiirlerini okudular.

Halk Eğitim Merkez Müdürlüğü Tarafından İlkokul ve Ortaokul öğrencileri arasında düzenlenen Satranç ve Masa Tenisi turnuvasında dereceye giren öğrencilere ödül verildi. Masa Tenisi Turnuvasında Dereceye Giren Öğrenciler; Ali Dere, Cemal Gözben ve Enes Bayram Tehneldere ödüllerini Aydıncık Kaymakamı Hakan Kaya’dan aldılar. Ortaokullar arasında düzenlenen satranç turnuvasında dereceye giren öğrenciler; İlyas Gürsoy, Furkan Tutluca ve Uğur Taşkuyu ödüllerini Garnizon Komutanı Hüseyin Altunok’tan alırken İlkokullar arasında düzenlenen Satranç turnuvasında dereceye giren öğrenciler; Mehmet Öz, Abdullah Abit Tekin, Yasin Şen ödüllerini Aydıncık Belediye Başkanı Ferat Akltan’dan aldılar.

''''' 23 Nisan Egemenlik ve Çocuk Bayramı Fotoğrafları İçin Tıklayınız. '''''

''''' Aynalıgöl Anasınıfı Öğrencileri 23 Nisan Etkinliği Fotoğrafları İçin Tıklayınız. '''''

24.04.2015