Bilim Fuarı Açılış Töreni Yapıldı

Milli Eğitim Bakanlığı ile TÜBİTAK arasında imzalanan ve TÜBİTAK Bilim ve Toplum Dairesi tarafından yürütülen “Eğitimde İşbirliği Protokolü” kapsamında ülkemizde bilim kültürünün geliştirilmesine yönelik olarak 4006 TÜBİTAK Bilim Fuarları Destekleme Programı ile Aydıncık Ortaokulu ve Fatih İlköğretim Okulunda Bilim Fuarı yapıldı.

Fuarda; Belediye Başkanımız Ferat Aktan, Garnizon Komutanı Hüseyin Altınok, Cumhuriyet Savcısı Atilla Boztoprak, Milli Eğitim Müdürü Ömer Aygün, Milletvekili adayı Mehmet Emin Kaplan, Kamu Kurum ve Kuruluşların yöneticilerinin yanı sıra çok sayıda davetli katıldı.

Aydıncık Ortaokulu Müdürü Ahmet Kısa’nın açılış konuşmasının ardından Belediye Başkanımız Ferat Aktan, Garnizon Komutanı Hüseyin Altınok, Cumhuriyet Savcısı Atilla Boztoprak ve Milletvekili adayı Mehmet Emin Kaplan fuarın açılışı kurdelesini kesti.

Aydıncık Ortaokul öğrencilerinin hazırladığı projeleri tek tek gezen Sn. Aktan; Ancak Yüksek teknolojili ürünler üreterek dünya üzerinde söz sahibi bir ülke konumuna gelinir. Bu nedenle Bilim fuarlarının önemi büyüktür. Etkinlikler gençlerin hayal gücünü artırdığını belirterek, “Ne kadar çok proje hazırlanır ve katılım sağlanırsa gençlerin hayal gücü ile birlikte yaratıcılıkları da gelişecektir” Dedi.

'''''''''' Aydıncık Ortaokulu Tübitak Fuarından Görüntüler ''''''''''

'''''''''' Fatih İlköğretim Okulu Tübitak Fuarından Görüntüler ''''''''''