Girne Aydıncık Barış ve Özgürlük Bayrak rallisi

Türkiye’nin 20 Temmuz 1974’te gerçekleştirdiği ve Kıbrıs Türk Halkını özgürlüğüne kavuşturan Barış Harekatı’nın 38’inci yıldönümü kutlamaları çerçevesinde bu yıl, 20 Temmuz Barış ve Özgürlük Yat Rallisi’ nin 10 uncusu düzenlendi. K.K.T.C. Yelken Motor Kürek Federasyonu ve ona bağlı kulüplerden Girne Marine Clup öncülüğünde Kıbrıs dan yola çıkan tekne ve yatlar 17 Temmuz günü saat 14:00 da Aydıncık Limanına giriş yaptı. 14 deniz taşıtı ve 52 mürettebattan oluşan heyeti Kaymakamımız Sayın Özgür KÖRÜKÇÜ ve Belediye Başkanımız Sayın Ferat AKTAN karşıladı.

18 Temmuz da Aydıncık Öğretmen Evinde düzenlenen tören de K.K.T.C. Yelken Motor Kürek Federasyonu başkanı Zeki TAŞÇI, Kaymakamımız Özgür KÖRÜKÇÜ, Belediye Başkanımız Sayın Ferat AKTAN ve Emekli Öğretmenimiz Mustafa YALÇINER in konuşmalarının ardında bayrak devir teslimi yapıldı, ödül ve plaketler verildi. Heyet 19 Temmuz da Kıbrıs’a doğru hareket ederek Aydıncık limanından ayrıldı.

16.08.2014