BAŞKAN AKTAN, ÇANAKKALE ZAFERİ’NİN 101.YILDÖNÜMÜNÜ KUTLADI

Aydıncık Belediye Başkanı Ferat Aktan, Çanakkale Zaferi’nin 101.yıldönümü ve Şehitleri Anma günü dolayısıyla bir mesaj yayınladı.

Mesajında, Çanakkale Zaferi’nin, Türk Milleti’nin bağımsızlığını ilelebet devam ettirebilmesi için kazandığı en büyük zaferlerden biri olduğunu belirten Belediye Başkanı Ferat Aktan; “Bugün bizlere düşen en büyük görev, şehitlerimizin kanlarıyla sulanan ve emanet edilen bu vatan topraklarını aynı şuurla sahip çıkarak korumak ve bizden sonra gelecek nesillere en güzel şekilde aktarmak ve tarih şuurunu unutturmamaktır” dedi.

“Çanakkale Zaferi’nin 101.yıldönümünü kutlamanın onurunu yaşamaktayız” diyen Başkan Aktan; “Yüce dinimizde de vatan sevgisinin önemi, “Vatan sevgisi imandandır” sözü ile belirtilmiştir. Şehitlik ve gazilik manevî rütbelerin en yücesidir. Bir insanın Allah katında erişebileceği en yüksek mertebeye ulaşan şehitlerimizi hiçbir zaman unutmayacağız. Aziz şehitlerimizin saygın anısını her zaman gönlümüzde yaşatacağız. Çanakkale Zaferi’nin daha nice yüzyıllarda hatırlanacağı düşüncesiyle başta Başkomutan Gazi Mustafa Kemal Atatürk ve silah arkadaşları olmak üzere, Çanakkale şehitlerini ve vatanları uğruna hayatlarını feda eden bütün şehitlerimizi rahmet, minnet ve şükranla anıyor, gazilerimizi ve şehit ailelerini en içten sevgi ve saygı duygularımla selamlıyorum” dedi.

18.03.2016