“Milletimiz El Ele - Aydıncık Halkı Sizlerle” Projesi Kapsamında İlçemizden, Nusaybinde Görev Yapan Güvenlik Görevlilerimize Destek

“Milletimiz El Ele - Aydıncık Halkı Sizlerle” projesi ile sıcak çatışmaların olduğu Mardin’in Nusaybin ilçesinde görev yapan güvenlik görevlilerinin moral ve motivasyonlarını daha yukarı taşımak için, bölgeye gıda malzemesi dolu bir yardım tırı gönderildi. Aydıncık Belediye Başkanlığının desteği ile Aydıncık Emniyet Amirliğinin hazırladığı, Halkımız ve özellikle de Aydıncık Sebze ve Meyve Komisyoncular Derneğinin büyük bir iştirakte bulunduğu projenin önemli bir ayağını da, güvenlik görevlilerine yazdıkları mektuplarla öğrenciler oluşturdu.

18 Nisan Pazartesi günü, Limanda son hazırlıklarını yapan tır düzenlenen törenin ardından yola çıktı. Törene ilçe protokolü ve çok sayıda vatandaş katıldı. Törende, dört öğrenci asker ve polislere yazdıkları mektup ve şiirleri okudu.

Kur’an-ı Kerim ve okunan duanın ardından kurban kesilerek yardım tırı yolcu edildi. Tıra İlçe çıkışına kadar konvoy eşlik etti. 19 Nisan Salı günü öğleye doğru Nusaybin ilçesine ulaşan tır, görevliler tarafından karşılandı. Nusaybin Emniyet Müdürlüğünde görevli yetkililer erzakları tutanakla teslim aldılar ve “Vefakâr ve cefakâr halkımıza ve Devlet büyüklerimize minnetlerimizi sunarız” mesajı gönderdiler.

20.04.2016