Başkan Aktan'dan Hemşireler Günü açıklaması

Bugün tüm dünyada büyük bir coşkuyla kutlanan Hemşireler Günü... Belediye Başkanı Ferat Aktan her yıl 12 Mayıs'ta kutlanan Hemşireler Günü dolayısıyla bir mesaj yayınladı.

Bugün hastanede, hastalara doktorlardan sonra en çok yardımcı olanların günü olan Hemşireler Günü... Dünyada her yıl 12 Mayıs'ta kutlanan Dünya Hemşireler Günü'nün bugün olmasının nedeni ise Modern hemşireliğin kurucusu; Florence Nightingale`dir. Hemşireler Günü ilk hemşire olan Nightingale'nin doğum günü olan 12 Mayıs'ta kutlanır. Hemşireler Günü dolayısıyla Belediye Başkanı Ferat Aktan resmi siteden yazılı açıklama yaptı.

Aktan şunları kaydetti:

'''Sağlığımıza sağlık katan, tüm hemşirelerimizin Hemşireler Gününü kutluyorum.

Hemşirelik, özünde insan sevgisi olan, çok özel ve saygın bir meslektir. Tarih boyunca değer gören, saygınlığını hiç yitirmeyen bu meslek, gelişen teknolojilere, değişen hizmet anlayışlarına karşın asla değerini yitirmedi/yitirmeyecektir. Çünkü hemşirelik, insan hayatının ve insana hizmet etmenin kutsallığına inanılarak büyük bir sabır ve sevgiyle yapılan nadir mesleklerdendir.

Toplum olarak böyle bir mesleğin mensuplarını el üstünde tutup onlara hak ettikleri saygıyı göstermek zorundayız. Birçok alanda olduğu gibi maalesef sağlık çalışanlarımız, hemşirelerimiz de şiddetle karşı karşıya kalabilmektedir. Şiddet, hele hele kadına şiddet bizim inancımızda kültürümüzde olmaması gereken toplumsal bir garabettir. Asla kabul edemeyeceğimiz, insanımıza hiç yakışmayan bu durumdan toplumun tüm kesimleri, tüm kurumlar bir araya gelerek kurtulmalıyız. Çünkü bizler Yunus Emreleri, Mevlanaları yetiştirmiş, özü insan sevgisiyle yoğrulmuş bir medeniyetin mensuplarıyız.

Bu duygu ve düşüncelerle 12 Mayıs Hemşireler Günü dolayısıyla ülkemizin her köşesinde sevgi ile mesleğini icra eden tüm hemşirelerimizi tebrik ediyor, hepsine şükranlarımı  sunuyorum.''' Dedi.

2.5.2016