19 Mayıs Gençlik Ve Spor Bayramı

İlçemiz Cumhuriyet Meydanında Milli Eğitim Müdürlüğünün önderliği ile Aydıncık Çok Programlı Lisesi, Aydıncık Anadolu Lisesi ve Halk Eğitim Merkez Müdürlüğü bünyesinde açılan Karate-Do öğrencilerinin hazırlamış olduğu program sunuldu.

Programa; İlçe Kaymakamı, Belediye Başkanı, Kamu Kurum ve Kuruluşların Temsilcileri, Siyasi Parti Başkanları ve ilgisini hiç eksik etmeyen değerli halkımız katıldı.

İlçe Milli Eğitim Müdürlüğü tarafından Atatürk anıtına çelenk sunması ile başlayan program 2 dk. Saygı duruşu ve İstiklal Marşı eşliğinde göndere al Bayramımız çekildi. Günün anlam ve önemini belirten konuşma yapıldı. Öğrencilerimizin şiirler, gençliğin Atatürk’e cevabı ve çeşitli gösteriler sunularak yarışmalar yapıldı.

Dereceye giren yarışmacılara ödüller ve kupaları verilerek program sonlandı.

'''''Fotoğraf Galerisi İçin Resmin Üzerine Tıklayınız'''''

19 Mayıs Gençlik Ve Spor bayramı Programın sonlanması ile Belediye Başkanımız Ferat Aktan basın konuşmasında bulundu.      Sayın AKTAN ' Türkiye Cumhuriyeti’nin kuruluşuna giden yolda, ilk adımı oluşturan ve Yüce Türk Milleti’nin bağımsızlığı için kurtuluş meşalesini ateşlediği tarihin 97’nci yıl dönümünü hep birlikte kutlamanın sevincini yaşıyoruz. Milletimizin kaderini değiştiren, insanımız için umut dolu bir başlangıcı simgeleyen 19 Mayıs, Türk Ulus’unu aydınlığa kavuşturan ve Cumhuriyet'le buluşturan bir dönüm noktası olmuştur. Birlik ve beraberlik içinde bu topraklara ve tarihimize duyduğumuz derin sevgi ve bağlılık, milletçe bizi birbirimize daha çok kenetleyecektir.

Bilgi toplumunun gereklerini birleştiren ve Cumhuriyetin sağladığı kazanımların bilincinde olan Türk Gençliği, Türkiye’nin uygarlık yolunda ilerleyebilmesinin en büyük güvencesidir. Gençlerimizin emanetinde bulunan Cumhuriyet'imizi geleceğe taşımak için özveriyle çalışacaklarına yürekten inanıyorum.

Bu anlamlı günü gençliğimize emanet eden, başta Gazi Mustafa Kemal Atatürk, olmak üzere, İstiklal Savaşımızın şehit ve gazilerini, isimsiz kahramanlarını rahmet ve minnetle yâd ediyor, Gençlik ve Spor Bayramımızı en içten dileklerimle kutluyorum.' dedi.

19.5.2016