Aydıncık Anadolu Lisesi Açıldı

Aydıncık Anadolu Lisesi Belediye Başkanımız Sn. Ferat AKTAN’ın çabaları neticesiyle hizmete açıldı. Hizmetinin ilk gününde açılış programı düzenlenen Lisede;kaymakamımız Özgür Körükçü,belediye başkanımız Ferat Aktan, Milli Eğitim Müdürü Kazım Alp ALKAN,kurucu müdür Ali Kılıç açılış konuşmalarını yaptılar

Belediye Başkanımız Sn. Ferat AKTAN okulun bu aşamaya gelişinde katkıları büyuk olan başta Ekonomi bakanımız M.Zafer Çağlayan olmak üzere tüm emeği geçenlere teşekkürlerini ifade etti‘‘ 2012-2013 Eğitim-Öğretim yılının ve yeni 4+4+4 sisteminin tüm ülkemizde hayırlara vesile olmasını diliyorum. İlçemizde Anadolu Lisesinin hizmete girmiş olması ve ilk öğrencilerini görmek bizlere gurur veriyor.

Sevgili öğrencilerimiz; başarılarınızın ilk sınavını geçerek Anadolu Lisesini kazandınız. Bu başarınızla guru duymalısınız, onur duymalısınız. Fakat cehalete kapılmayınız, asla çalışmayı, öğrenmeyi bırakmayınız. Çünkü her yaşın, her okulun her basamağın kendine ait zorlukları vardır. Bu zorlukların aşılması şartı ise bu zorlukların olabileceğinin bilincinde olmaktır. Şimdiden işi ciddi tutup bu günün işini yarına bırakmadığınız takdirde hedefinize ulaşırsınız.

Sayın Öğretmenlerim; Sizin sanatınız öğrencileri eğitmek, öğretmek. Bu sanat diğer tüm sanatların başında geldiği ve sizlerin sanat eserleri ile ülkenin geleceği belirlendiği açıkça ortada. Sizler den istediğimiz hiç bir fedakârlıktan çekinmeden bu öğrencileri bilgi küpü yapmanızdır dedi.Ayrıca öğrencilerimizin yurt la ilgili sıkıntıları aşmak için velilere seslenen başkanımız sizin çocuklarınız bizim de çocuklarımızdır dolayısiyle bu konuda ve diğer tüm okullarımızın sıkıntılarında yanlarında olduklarını  bahse olan konuda da aytur tesisini tahsis edeceklerini ifade ederek tekrar lisenin ilçeye hayırlı olmasını diledi.

16.08.2014