İlçemizde 19 Ekim Muhtarlar Günü Kutlama Programı Düzenlendi

İlçemizde 19 Ekim Muhtarlar Günü olması sebebiyle Liman İçi'nde bir kutlama programı düzenlendi.

Belediye Başkanı Ferat AKTAN, İlçe Mlli Eğitim Müdürü Ömer Yazgan AYGÜN, mahalle muhtarlarımız ile kamu kurum ve kuruluşların amirleri ve vatandaşlarımızın da katılımıyla gerçekleştirilen tören; Atatürk Mahalle Muhtarının çelenk sunmasının ardından saygı duruşu ve İstiklal Marşı okundu.

Günün anlam ve önemini belirten konuşmasını yapan Atatürk Mahalle Muhtarı Ekrem ÇIRAK konuşmasında, böyle bir günü kutluyor olmaktan duyduğu memnuniyeti ve muhtarlığın ne kadar önemli bir kamu yönetimi birimi olduğunu belirtti.

Tören bitiminin ardında Belediye Başkanı Ferat Aktan ilçemizde görev yapan tüm muhtarları makamında ağırladı. Ayrıca Belediye Başkanı Ferat Aktan 19 Ekim Muhtarlar Günü sebebiyle yayınladığı mesajda " Geçmişi çok eskilere dayanan muhtarlık müessesesi ülkemizde yerel demokrasinin en eski örneğini oluşturmaktadır. Seçilerek göreve gelen muhtarlarımız demokrasinin çekirdeğidir. Muhtarlarımız köy ve mahalle sakinlerinin devlet kurumlarıyla olan ilişkilerine aracılık yaparak birer köprü vazifesi görmektedirler. Dolayısıyla halkımızın tercihi ve seçimiyle iş başına gelmiş muhtarlarımız aslında son derece önemli bir makamda bulunmaktadırlar. Bu gün vesilesiyle ilçemizde görev yapan tüm muhtarlarımızın gününü kutluyor ve çalışmalarında kolaylıklar diliyorum." dedi.

19.10.2016