29 Ekim Cumhuriyet Bayramının 93. yılı Kutlu olsun.

Tarihimizin önemli dönüm noktalarından biri olan 29 Ekim Cumhuriyet Bayramı'nın 93. yıl dönümü ilçemizde büyük bir coşkuyla kutlandı.

29 Ekim sebebiyle Aydıncık Limanı'nda düzenlenen tören Aydıncık Kaymakamı Muhammet ÖZYÜKSEL, Belediye Başkanı Ferat AKTAN, tüm kamu kurum ve kuruluşlarının amirleri, tüm okulların ve halkın katılımıyla gerçekleşti. Aydıncık Kaymakamı Muhammet ÖZYÜKSEL ve Belediye Başkanı Ferat Aktan'ın öğrencilerin ve halkın bayramını kutlamalarıyla başlayan tören, başta 15 Temmuz şehitleri olmak üzere tüm şehitlerimiz adına yapılan saygı duruşu ve İstiklal Marşı'nın söylenmesiyle devam etti. Günün anlam ve önemini belirten bir konuşma yapan Aydıncık Kaynakamı Muhammet ÖZYÜKSEL konuşmasında; bir milletin yönetiminde demokrasinin ne kadar gerekli olduğunu,  15 Temmuz'da yaşanan olaylardan sonra Cımhuriyet ve demokrasinin öneminin bir kez daha anlaşıldığını ve milletimizin demokrasiye sahip çıkarak yeni bir destan yazdığını belirtti. Daha sonra ilkokul ve ortaokul öğrencilerinin okuduğu şiirlerle tören devam etti. Törende ilçe çapında düzenlenen "Cumhuriyet ve Demokrasi" konulu kompozisyon ve şiir yarışmalarında dereceye giren öğrencilere ödülleri verildi. Ödül töreninin ardından bütün okulların resmi geçitleriyle tören sona erdi.

''''''''''''''' Fotoğraf Galerisini Görmek İçin Resmin Üzerine Tıklayınız ''''''''''''''

30.10.2016