10 Kasım Mustafa Kemal ATATÜRK'ü 78. ölüm yıldönümü anma programı

Türkiye Cumhuriyeti'nin kurucusu Ulu Önder Mustafa Kemal Atatürk'ün 78.ölüm yıl dönümü sebebiyle Aydıncık Limanı'nda anma töreni düzenlendi.

Tören başta Aydıncık Kaymakamı Can Atak olmak üzere Belediye Başkanı Ferat Aktan, İlçe Milli Eğitim Müdürü Ömer Yazgan Aygün, tüm kamu kurum ve kuruluşlarının amirleri, okul müdürleri, öğretmenler, öğrenciler ve vatandaşların yoğun katılımı ile gerçekleşti. Tören önce Kaymakamlık çelengi ardından da Belediye Başkanlığı çelenginin Atatürk heykeline konulmasıyla başladı. Saatler 09.05'i gösterdiğinde siren sesleri eşliğinde 2 dakikalık saygı duruşu yapılıp ardından İstiklal Marşı'nın okunarak bayraklar yarıya indirildi.

Daha sonra Aydıncık Kaymakamı Can Atak, Belediye Başkanı Ferat Aktan, diğer tüm protokol mensupları ve yetkililer Aytur Kapalı Düğün Salonu'nda Aydıncık Ortaokulu tarafından hazırlanan Atatürk'ü Anma Programı'na katıldı. Saygı duruşu ve İstiklal Marşı'nın söylenmesiyle başlayan programda günün anlam ve önemi ile ilgili konuşmalar, öğrencilerin kendi yazdıkları 10 Kasım şiirleri okundu. Ayrıca Aydıncık Ortaokulu öğrencileri tarafından hazırlanan oratoryo da çok beğenildi. Kaymakam Can Atak'ın öğrencilere teşekkür etmesiyle program son buldu.

11.11.2016