24 Kasım Öğretmenler Günü Kutlu Olsun

Büyük Önder Mustafa Kemal Atatürk'ün millet mektepleri başöğretmenliğini kabul ettiği 24 Kasım günü 1981'den bu yana Öğretmenler Günü olarak kutlanmaktadır.

Belediye Başkanımız Ferat Aktan da Öğretmenler Günü sebebiyle yayımladığı mesajında şunları belirtti:

Sevgi,şefkat ve fedakarlık mesleği olan öğretmenlik şüphesiz ki en önemli ve en kutsal mesleklerden biridir. Ailesinden ilk defa ayrılıp gelen çocukları şefkatle kucaklayan, hayat yolunda yürümesini öğreten, karşısına çıkan engelleri nasıl aşacağını gösteren, karanlıkta kaldığında önünü aydınlatacak meşaleler yakan, milyonlarca çocuğun gelişmesinde ve aydınlık dolu yarınlara hazırlanmasında sonsuz emek harcayan öğretmenlerimizin üzerimizdeki haklarını anlatmak için kelimeler yetersiz kalır. Çünkü öğretmen, bembeyaz sayfaları olan bir deftere benzeyen çocuklara gerektiğinde bütün sorunlarını bir kenarda bırakarak gerektiğinde kendi çocuğunu arka plana atarak kucak açar ve bu defterin sayfalarını en özenli şekilde, en güzel şekilde doldurmaya başlar.  Defter bittiğinde de eseriyle gurur duyar. Bir öğretmen için bu gururdan    daha anlamlı bir hediye olamaz.

İşte bu düşüncelerle ülkemizi ve insanlarımızı aydınlık bir geleceğe taşımak için güç şartlar altında ülkemizin en ücra köşelerinde bile görevlerini yerine getirmeye çalışan, büyük bir sabır ve emekle çocuklarımızın üzerine titreyen, onlara ışık olan, fedakarlıkların en büyüğünü gösteren ve geleceğimizin mimarı olan başta ilçemiz öğretmenlerinin olmak üzere tüm öğretmenlerimizin Öğretmenler Gününü kutluyor, mesleklerinde başarılar diliyorum.

24.11.2016