18 Mart Şehitler Anma Günü ve Çanakkale Zaferinin 102. Yıl Dönümü Anısına

Tarihin en büyük ve en çetin savaşlarından birinin yaşandığı Çanakkale Savaşı'nın 102. yıl dönümü anma etkinlikleri sebebiyle Aytur Düğün Salonu'nda bir tören düzenlendi.

Tören Kaymakam Muhammed Üsame Soysal, Belediye Başkanı Ferat Aktan, kamu kurum ve kuruluşların amirleri, şehit ve gazi aileleri, okul müdürleri ve çok sayıda vatandaşın katılımıyla gerçekleşti.

Aydıncık Anadolu Lisesi Müdürü Kemal Boz'un günün anlam ve önemini belirten konuşmasıyla başlayan tören öğrencilerin okudukları şiirler ve video gösterimleriyle devam etti. Törende ilçe çapındaki ortaokullar ve liseler arası "Şehitlik ve Gazilik" konulu şiir ve kompozisyon yarışmalarında dereceye giren öğrencilere ödülleri takdim edildi. Aydıncık Anadolu Lisesi öğrencileri tarafından hazırlanmış olan ay yıldız kareografisi de büyük beğeni topladı.

18 Mart Şehitleri Anma Günü dolayısıyla düzenlenen etkinlikler kapsamında Aydıncık Şehitliğine ziyarette bulunuldu. Şehitlerimizin mezarlarına gül bırakıldıktan sonra Kuran-ı Kerim okundu.

Aydıncık Öğretmenevi'nde şehit ve gazi yakınlarına verilen yemekle birlikte program sona erdi.

'''''''''' Fotoğraf Galerisi İçin Resimlerin Üserine Tıklayınız ''''''''''

20.3.2017