1. AYDINCIK MOTOSİKLET FESTİVALİ GERÇEKLEŞTİ

Aydıncık Belediyesi ile Mersin Motosiklet Spor Kulübü (MESK) tarafından ilk kez düzenlenen ve geleneksel hale getirilmesi planlanan 1. Aydıncık Motosiklet Festivali renkli görüntülere sahne oldu. Aydıncık sahilinde 3 gün süren festival boyunca gerçekleştirilen etkinliklerle motosiklet tutkunları unutulmaz anlar yaşadı. Türkiye’nin dört bir yanından binin üzerinde motorcunun akın ettiği Aydıncık’ta ilçe halkı, büyük bir coşku yaşarken, örnek bir misafirperverlik de sergiledi. Festival kapsamında sahne alan Mersinli sanatçı Doğa Yavuz Uydacı, sahili dolduran binlerce kişiye unutulmaz bir gece yaşattı. Alanı dolduran motorcular da ilçe halkı ile birlikte halay çekip, sanatçının şarkılarına eşlik etti.

“MOTOSİKLET KAZALARI NEDENİYLE ÇOK ACILAR YAŞADIK”

Aydıncık Belediye Başkanı Ferat Aktan, ilçe halkına misafirperverliklerinden dolayı teşekkür ederek, " Motosikletin profesyonellik dışında ve maalesef bilinçsizce kullanılması nedeniyle çok acılar yaşadık. Nice gelecek vadeden gencimizi sadece motosikleti kullananların hatasıyla değil, bizler de vatandaş olarak motosiklet kullananlara kolaylıklar sağlayamadığımız, onları düşünmediğimiz için maalesef kaybettik. İşte daha yeni yaşadığımız bir motosiklet kazasının acısı hala yüreğimizi yakıyor. Tıpkı senelerdir diğer kazaların acısının tazeliğini koruduğu gibi. Motosiklet kazalarında yitirdiğimiz tüm canlarımızı rahmetle anıyorum, ailelerine bir kez daha yüce Rabbimden sabırlar niyaz ediyorum.” dedi.

FERAT AKTAN MOTOSİKLETLE ŞEHİR TURU ATTI

Motosiklet tutkunu yüzlerce kişi festivalin ikinci gününde de etkinliklere katılımlarını sürdürdü. Konvoy halinde Gilindire Mağarasına giden motorcular, daha sonra Aydıncık Belediye Başkanı Ferat Aktan’ı da motosiklete bindirerek şehir turu attılar. Aydıncık İlçe Jandarma Komutanlığı ve Aydıncık İlçe Emniyet Müdürlüğü motorize ekiplerinin de eskortluk yaptığı kortej renkli görüntülere sahne oldu. MESK eğitmenleri tarafından festival alanına kurulan küçük motosiklet pistinde çocuklar da gün boyu motosiklet sürmenin keyfini yaşadı. Kask giydirilen çocuklar eğitmenler tarafından verilen kısa eğitimin ardından küçük eğitim motorlarını kullandı. Öte yandan, festival alanında futbol, plaj voleybolu, tavla, dart gibi çeşitli turnuvalar da düzenlendi. Aydıncık Belediyesi ve MESK tarafından festival alanına yaptırılan motokros pistinde düzenlenen motokros yarışları da büyük ilgi gördü. Yarışlar, izleyenlere büyük heyecan yaşattı. Aydıncık Kaymakamı Muhammed Usame Soysal tarafından startı verilen motokros yarışında dereceye giren sporculara madalyaları Kaymakam Soysal tarafından verildi.

25.7.2017