Aydıncık Yat Limanı Tanıtım Projesi

İlçe sınırlarımız içerisinde Ulaştırma Denizcilik ve Haberleşme Bakanlığı V. Bölge Müdürlüğü tarafından 400 yat bağlama kapasiteli Aydıncık Yat Limanı projesi hakkında bilgilendirme toplantısı yapıldı.

Toplantıya Kaymakamımız Sn. Özgür KÖRÜKÇÜ, Belediye Başkanımız Sn. Ferat AKTAN, İlçemizde görev yapan müdürlerimiz ve halkımız katıldı.

Proje; Dip taramasının yapılması, dolgu alanının oluşturulması, ana ve tali mendireklerinin yapımı, kazıklı iskele yapımı öncesi sondaj işleminin yapılması, betonarme betonun dökülmesi, kazıklı iskelenin yapımı olarak 6 asama ile yaklaşık olarak 3 yıl sürede gerçekleştirilecek.

Belediye Başkanımız Sn. Ferat AKTAN ‘‘İlçemizde yapılacak olan 400 kapasiteli Aydıncık Yat Limanı turizmi canlandırarak ülke ve ilçemiz ekonomisine katkı sağlayacaktır. Bir başka katkısı da gerek yapım aşaması, gerekse hizmet aşamasında personel ihtiyaçları doğacağından birçok vatandaşımıza iş imkânı sağlayacaktır.’’ Dedi

16.08.2014