19 MAYIS GENÇLİK VE SPOR BAYRAMI

İlçemiz Cumhuriyet Meydanında Aydıncık Çok Programlı Lisesi, Aydıncık Anadolu Lisesi ve Halk Eğitim Merkez Müdürlüğü bünyesinde açılan Karate-Do ve Halk Oyunları öğrecilerinin hazırlamış olduğu program sunuldu.

Programa; İlçe Kaymakamı, Belediye Başkanı, Kamu Kurum ve Kuruluşların Temsilcileri ve ilgisini hiç eksik etmeyen değerli halkımız katıldı.

Günün anlam ve önemini belirten konuşmayı Aydıncık Gençlik Hizmetleri ve Spor İlçe Müdür V. yaptı.

İstiklal Marşı ve Atatürk'ün Gençliğe Hitabesi'nin okunmasının ardından günün anlam ve önemini belirten şiirler okundu.

Mustafa Kemal'in Samsun'a Bandırma Vapuru'yla gelişinin temsili canlandırılması yapıldı.

Erkek öğrenciler arasında "Yüzme" ve "Top Sektirme" kız ve erkek öğrenciler arasında ise "2 Km'lik Koşu"  vb. yarışlar yapıldı.

Aydıncık Halk Eğitim Merkezi Müdürlüğü bünyesinde açılan "Karate-DO"ve "Halk Oyunları" öğrencilerinin gösterileri sunuldu.

Aydıncık Belediye Başkanımız Sayın Ferat AKTAN yarışmalarda dereceye giren öğrencilere ödüllerini ve kupalarını taktim etti.

Sayın AKTAN ' Türkiye Cumhuriyeti’nin kuruluşuna giden yolda, ilk adımı oluşturan ve Yüce Türk Milleti’nin bağımsızlığı için kurtuluş meşalesini ateşlediği tarihin 100.Yıl Dönümünü hep birlikte kutlamanın sevincini yaşıyoruz. Milletimizin kaderini değiştiren, insanımız için umut dolu bir başlangıcı simgeleyen 19 Mayıs, Türk Ulus’unu aydınlığa kavuşturan ve Cumhuriyet'le buluşturan bir dönüm noktası olmuştur. Birlik ve beraberlik içinde bu topraklara ve tarihimize duyduğumuz derin sevgi ve bağlılık, milletçe bizi birbirimize daha çok kenetleyecektir.

Bilgi toplumunun gereklerini birleştiren ve Cumhuriyetin sağladığı kazanımların bilincinde olan Türk Gençliği, Türkiye’nin uygarlık yolunda ilerleyebilmesinin en büyük güvencesidir. Gençlerimizin emanetinde bulunan Cumhuriyet'imizi geleceğe taşımak için özveriyle çalışacaklarına yürekten inanıyorum." dedi.

FOTO GALERİ İÇİN RESİME TIKLAYINIZ...

27.5.2019