Aydıncık Belediye Başkanımızın Basın Açıklaması

Belediye Başkanımız Ferat AKTAN 29 Mart 2013 günü Ekonomi Bakanı sayın M. Zafer ÇAĞLAYAN’ nın Mut İlçesine düzenlediği programa katılmadan önce ilçemizde basına bazı açıklamalarda bulundu. Başkanımızın açıklaması şöyledir.

“Değerli basın mensupları; bilindiği üzere Ekonomi Bakanımız Sayın M. Zafer ÇAĞLAYAN Mut ilçemize bir ziyaret düzenleyecektir. Şahsımda bu ziyarete davetli olup birazdan iştirak edeceğiz. Bu vesile ile sizlere bazı bilgiler aktarmak istiyorum. İlçemize ve milletimize hizmet aşkımız hız kesmeden devam etmektedir. İlçemiz JANDARMA KARAKOL HİZMET BİNASI 01 Mart 2013 günü Mersin Çevre Şehircilik İl Müdürlüğünce ihale edilmiştir. Söz konusu işin İhale Kayıt Numarası 2013/12960’ dır. İlçemize, Jandarma Teşkilatımıza ve halkımıza şimdiden hayırlı uğurlu olsun. Söz konusu hizmet binası, ilçemizin Silifke girişine, Kamaş İlköğretim Okulunun bitişiğine, Orman Genel Müdürlüğünce tahsis edilen araziye yapılacaktır. Yeni hizmet binasının hizmete girmesi ile beraber eski hizmet binası da belediyemizce restore edilerek kültür evi ve müze şeklinde halkımıza hizmet vermeye devam edecektir. İlçemiz Emniyet Amirliği Hizmet Binası da yine bu yıl içerisinde mevcut bulunduğu yere yapılacaktır.

Diğer taraftan hazırlıkları tamamlanmak üzere olan 2 büyük projemizin de inşallah bu ay içerisinde ihalesi yapılacaktır. Bunlardan birincisi Kanalizasyon Şebeke İnşaatı işidir. Bilindiği gibi bu iş için bütün çalışmalar tamamlanmış olup son anda Karayolları Genel Müdürlüğünce yayımlanan bir dış genelge sebebiyle işimiz durdurulmuştu. Söz konusu genelgede karayolu kamulaştırma sınırı içerisinde altyapı ve üstyapı dâhil hiçbir inşaata izin verilmeyeceği belirtilmiştir. Ancak uzun uğraşlar sonucunda bu bürokratik işlemi de Karayolları 5. Bölge Müdürlüğümüz nezdinde yaptığımız bir protokol ile çözdük. Kanalizasyon inşaatı ihalemiz inşallah bu ay içerisinde yapılacaktır. Halkımıza şimdiden hayırlı uğurlu olsun. Diğer taraftan Gölet ve Yat Limanı yapım işi ile ilgili olarak çalışmalarımız bütün hızıyla devam etmektedir. YAT LİMANI projemizin ÇED süreci tamamlanmak üzere olup, inşallah Haziran Ayı içerisinde ihale edilecektir. Gölet ve Kapalı Sulama Sistemi işi bir arada, birbirine paralel şekilde yapılacaktır. Bu iş ile ilgilide bütün çalışmalar hız kesmeden devam etmektedir. Belediye Hizmet Binamızın temel atma töreni Haziran Ayı içerisinde yapılacaktır. Şu iyi bilinmelidir ki benim hemşerilerim hizmetin en iyisine layıktır. Bu vesile ile buradan bir kez daha seslenmek istiyorum. Her şey “Aydınlık Aydıncık” için. Bütün bu hizmetlerin gerçekleşmesi için şahsımla beraber gecesini gündüzüne katan, bu işlerin her zaman takipçisi olan ve emeği geçen bütün çalışma arkadaşlarıma teşekkür ederim. Ayrıca bu hizmetlerin gerçekleşmesi sürecinde başta Bakanımız M. Zafer ÇAĞLAYAN ve yardımcısı Mustafa SEVER Bey olmak üzere, bütün Mersin Milletvekillerimize, İl Teşkilatımıza ve bu yorucu işe omuz vermekten bir an bile terettüd etmeyen, sevgili kardeşim İlçe Başkanım Yüksel VATAN ve İlçe Teşkilatım ile Belediye Meclis Üyelerime de teşekkür ederim. Sevgiyle,saygıyla dostlukla kalın...

16.08.2014