15 TEMMUZ DEMOKRASİ VE MİLLİ BİRLİK GÜNÜ

15 Temmuz gecesi ülkemizi, milletimizi, demokrasimizi, Cumhuriyetimiz'i ve aydınlık geleceğimizi yok etmek isteyen vatan hainleri harekete geçmiş milletin silahlarını yine bu aziz ve fedakar millete doğrultarak kanlı bir darbe girişiminde bulunmuşlardı.

Ancak milletimiz, darbe girişimini,sokakları ve meydanları doldurarak ve ölümü göze alarak bu hain darbe girişimini başarısızlığa uğrattı.Şehitlerimiz ve gazilerimiz 15 Temmuz gecesi cesaretleriyle, dirayetleriye, kararlı ve dik duruşlarıyla tarih yazdılar.Hiç şüphesiz ki şehitlerimiz kalplerimizdeki mümtaz yerlerini daima muhafaza edeceklerdir.

Artık her yıl 15 Temmuz Demokrasi Zaferi ve Şehitleri Anma Günü'nde kendilerini gönülden yad edecek ve hatıralarını gelecek nesillere aktaracağız.

15 Temmuz Demokrasi ve Milli Birlik Günü'nde programı kapsamında bizleri karanlık geceden aydınlık günlere ulaştıran şehitlerimizi minnetle anmak üzere şehitlik ziyaretinde bulunuldu.

Programın akabinde Demokrasi ve Milli Birlik Günü Anma Yürüyüşü yapıldı.Programa İlçe Kaymakamı,Belediye Başkanı,Kamu Kurum ve Kuruluşları Temsilcileri ve ilgisini hiç eksik etmeyen halkımız katıldı.

Yürüyüş sonrasında Liman da yapılan Anma Programı akabinde ;

Kuran-ı Kerim Tilaveti 'nin ardından Saygı Duruşu ve İstiklal Marşı'nın okunması, günün anlam ve önemini  belirten sinevizyon gösterimi ve şiirlerin okunması, Belediye Başkanımız Ferat Aktan ve Kaymakamımız Mehmet Erhan Türker günün anlam ve önemini belirten konuşmalarını yaptılar.

Belediye Başkanımız Ferat AKTAN  "15 Temmuz Şehitlerini Anma, Demokrasi ve Milli Birlik Gününün 3. yıldönümünü andık, 15 Temmuz gecesi vatanı uğruna canı pahasına mücadele edip şehadete erişen yiğitlerimizin nezdinde tüm şehitlerimizi rahmet ve minnetle yâd ediyor, tüm gazilerimize sağlıklı, huzurlu ve uzun ömürler diliyorum. Kökleri hem içeride hem de dışarıda bulunan paralel devlet yapısı ve terör örgütü tarafından milli iradeye karşı girişilen bu menfur ve melun darbe kalkışmasını lanetliyorum."diyerek sözlerini sonlandırdı.

18.7.2019