AYDINCIK GİLİNDİRE MAĞARASI'NDA TEK NEFESTE 100 METRE PALETSİZ DALIŞ

Sanayi ve Teknoloji Bakanlığı öncülüğünde ve Aydıncık Belediye Başkanımız Ferat AKTAN ev sahipiliğinde Mersin Valimiz Ali İhsan SU ve Kamu Kurum ve Kuruluşlarının  temsilcileri , Basın Mensupları ve halkımızın katılımlarıyla Dünya dalış rekortmeni milli sporcu Şahika Ercümen, Mersin'in Aydıncık ilçesindeki Gilindire Mağarası'nda gerçekleştirdiği denemede, paletsiz kategoride tek nefeste 100 metreye dalarak kadınlar dünya rekorunu kırdı.

Şahika Ercümen, günlerdir antrenman yaptığı zorlu mağarada sabahın erken saatlerinden itibaren, Sanayi ve Teknoloji Bakanlığı, Gençlik ve Spor Bakanlığı ve Çukurova Kalkınma Ajansının desteklediği rekor denemesi için suya daldı.

Guinness Dünya Rekorları Kitabı'na giren Şahika, başarılı rekor denemesinin ardından büyük sevinç yaşadı.

Şahika, sevincini suda ekip arkadaşlarıyla paylaştıktan sonra, "Bu rekor Cumhuriyetimizin 96. yıl dönümünde kahraman Mehmetçik'e armağan olsun." yazılı pankart açıp, asker selamı verdi.

Belediye Başkanımız AKTAN, paletsiz kategoride 90 metre sınırını aşarak kadınlar dünya rekorunu kıran milli sporcu Şahika Ercümen'i bu büyük başarıdan dolayı tebrik ettiğini ve başarılarının devamını dileyerek  sözlerini sonlandırdı.

28.10.2019