29 EKİM CUMHURİYET BAYRAMI'NIN 96. YILI

Tarihimizin önemli dönüm noktalarından biri olan 29 Ekim Cumhuriyet Bayramı'nın 96. yıl dönümü ilçemizde büyük bir coşkuyla kutlandı.

29 Ekim münasebetiyle Kaymakamlık Makamında saat 09:15’te Kaymakam Kamil Güzel’in tebrikleri kabulünün ardından Aydıncık Limanı'nda düzenlenen tören Aydıncık Kaymakamı Kamil GÜZELBelediye Başkanı Ferat AKTAN, tüm kamu kurum ve kuruluşlarının amirleri, tüm okulların ve halkın katılımıyla gerçekleşti.

Kaymakam Kamil Güzel ve Belediye Başkanı Ferat Aktan törene katılan halkın ve öğrencilerin bayramlarını kutladı.

Saygı duruşu ve akabinda İstiklal Marşı’nın okunması,

Günü anlam ve önemini belirten konuşmasını İlçe Kaymakamı Kamil Güzel tarafından yapılması

Öğrenciler tarafından şiirler okunması,

Aydıncık Anadolu Lisesi öğrencileri tarafından “Atatürk’ün Sevdiği Şarkılar “ seslendirildi ve folklor sergilenmesi,

“Cumhuriyet” konulu kompozisyon ve şiir yarışmasında dereceye giren öğrencilere ödül verilmesi,

“Cumhuriyet Halk Koşusu’nda dereceye girenlere Aydıncık Belediye Başkanı Ferat Aktan tarafından  ödül vermesi,

Aydıncık Anadolu Lisesi Bando takımı eşliğinde tören geçişinin yapılması ile tören sona erdi.

29.10.2019