12 MART İSTİKLAL MARŞINI KABULÜ VE MEHMET AKİF ERSOY'U ANMA GÜNÜ

12 Mart İstiklal Marşının Kabulü ve Mehmet Akif Ersoy’u Anma Günü sebebiyle Aytur Düğün Salonunda tören düzenlendi.

12 Mart 1921 tarihinde kabul edilen İstiklal Marşı, Milli Şairimiz Mehmet Akif Ersoy'un yazdığı dizelerle kayıtlara geçti. İşgal altında geçen yıllarda, halkın ve ordunun moral gücünü arttıracağı düşünülerek marş yarışması düzenlenmiştir. Yarışma sonucunda yazılan dizeleri inceleyen Milli Eğitim Bakanlığı, Bakan Hamdullah Suphi aracılığıyla Mehmet Akif Ersoy'a yarışmaya katılması konusunda teklifte bulunmuştur. Milli Şair Mehmet Akif Ersoy'un İstiklal Marşı karşılığında tek bir şartı vardır; ödül almamak.

Program akışı Mustafa Kemal Atatürk ve tüm şehitlerimizin manevi huzurunda bir dakikalık saygı duruşu ile  başaladı.

Cumhuriyet İlkokulu Müdür Yardımcısı Fatih Deniz günün anlam ve önemini belirten konuşmasını yaptı.

Öğrencilerin şiirlerini okuması,Mehmet Akif Ersoy’un biyografisinin sunulması,müzikli gösterinin ,orotoryonun ve tiyatro gösterisinin sunulması,koro dinletisi yapıldı ve akabinde;

İlkokullar arası İstiklal Marşı’nı Güzel Okuma Yarışması

Ortaokullar arası İstiklal Marşı’nı Güzel Okuma Yarışması ve

Liseler arası Kompozisyon Yarışmasında birincilerine ödüllerini Aydıncık Kaymakamımız sayın Kamil GÜZEL.

İkinci olan öğrencilere ödüllerini Belediye Başkanımız sayın Ferat AKTAN.

Üçüncü olanlara ise ödüllerini İlçe Milli Eğitim Müdürü sayın Ömer Yazgan AYGÜN takdim etmesi akabinde 12 Mart İstiklal Marşının Kabulü ve Mehmet Akif Ersoy’u Anma Dolayısıyla düzenlenen program sona ermiştir.

26.3.2020