AYDINCIK BELEDİYESİ 30 BİN MASKE ÜRETİYOR.

Aydıncık  Belediyesi Aydıncık Halk Eğitim Merkezi’nde  30 bin maske üretiyor.

Aydıncık Belediyesi’nin Aydıncık Halk Eğitim Merkezi’nde  mesleki eğitim alan kursiyer kadınlar, Koronavirüs (Covid19) ile mücadele kapsamında günlük 1 bin adet  maske üretiyor. Aydıncık Belediyesi’ne teslim edilen  maskeler öncelikle ilçemizde yaşayan halkımıza ulaştırılıyor.

Gönüllü olarak çalışan kadınlar, günlük  bin adet tıbbi maske üretiyor.

Tüm dünyayı etkisi altına alan Koronavirüs salgınına karşı, Aydıncık Halk Eğitim Merkezi’nde, sterilize edilmiş ortamlarda maske üreten gönüllü  kadınları ziyaret eden Aydıncık Belediye Başkanı Ferat Aktan duyarlılıkları nedeniyle kadınlara teşekkür etti, böylesi zorlu günlerde birlik olmamız gerektiğini de sözlerine ekledi

.

Aydıncık  Belediyesi’ne bağlı Halk Eğitim Merkezi, Tüm Türkiye’nin acil ihtiyacı olan hijyenik ve steril maskeler üretiliyor bu üretim gönüllü kadınlarımız vesilesiyle gerçekleştiriliyor.Bu sayede toplumsal bir sorumluluğu yerine getiriliyor. Üretilen maskelerden her gün  ilçemiz vatandaşlarına bizzat teslim ediliyor.

“Elimizden geldiğince vatandaşlarımızın maske ihtiyaçlarını karşılayacağız.“

Aydıncık Halk Eğitim Merkezi’nde  üretilen tıbbi maske sayısın ihtiyaç arttığı sürece sayının da arttıralacağını ifade eden Başkan Aktan “Tüm imkânlarımızla, hemşirelerimizi destekleyeceğiz” diye konuştu.Bunun yanı sıra Başkan Aktan vatandaşlarımıza küçük el dezenfektanları da takdim etti.

“Dezenfektanlarımızı çantamızda ve ya cebimizde taşıyarak sık sık kullanmaya dikkat edelim. ”

Başkan Aktan “Başta hijyen ve kişisel temizlik olmak üzere, sosyal mesafemizi koruyacağız.. Zorunlu olmadığı sürece evde kalmaya dikkat etmeliyiz. Bu kurallara uyduğumuz takdirde bu durumdan kolaylıkla kurtulacağız. “ dedi.

Başkan Aktan Bu çalışmada emeği olan Aydıncık Milli Eğitim Müdürümüz, Halk Eğitim Müdürümüz ve Gönüllü Meleklerimiz olan bayanlara teşekkürlerini ileterek sözlerini sonlandırdı.

29.4.2020