Tarihi Kentler Birliği Toplantısı

Belediye Başkanı Sn. Ferat AKTAN, Kayseri’de düzenlenen Tarihi Kentler Birliği toplantısına katıldı.Tarihi kentlerin başkanlarının buluştuğu toplantı, Kayseri Büyükşehir Belediyesi’nin ev sahipliğinde gerçekleşti.

Toplantının açılış konuşmasını yapan Kayseri Büyükşehir Belediye Başkanı Mehmet ÖZHASEKİ, Tarihi Kentler Birliğinin tarihi ve kültürel değerlere sahip çıkmak adına bir araya gelmiş bir grup olduğunu söyledi. Geçmişte bilinç oluşmaması ve modern mimarinin gelmesi adına tarihi eserlerin yok edildiğini dile getiren Başkan Mehmet ÖZHASEKİ, 2000’li yılların başında tarihi eserlere yerel yönetimlerin sahip çıktığını ve yüzlerce insanda bu bilincin oluştuğunu belirtti.

Tarihi kentlerin başkanlarının buluştuğu toplantıda Başkan AKTAN; Kayseri Büyükşehir Belediye Başkanı Mehmet ÖZHASEKİ, Gaziantep Büyük Şehir Belediye Başkanı Fatma ŞAHİN ve birçok belediye başkanları ile bir araya gelerek bilgi alışverişinde bulundu.

01.10.2014