Cumhuriyet Mahallesini Doğal Afet Vurdu.

İlçemizde cumartesi akşamı etkili şekilde yağan dolu cumhuriyet mahallesinde birçok seraların camlarını kırarak çiftçileri zarara uğrattı.

Belediye Başkan Sn. Ferat AKTAN; Mahalleye geçmiş olsuna ve zararın büyüklüğünü görmek üzere ziyarette bulundu.

Zarara uğrayan çiftciler ‘Allah'tan gelen zarara söz söylenmez halimize şükürler olsun ki can kaybımız yok sadece maddiyat.’demekte. Lakin Kırılan camların değişimi için ustaların adet başına 3 Tl fiyat biçmesi çiftçilerin uğramış olduğu doğal afete birde fırsatçılık maliyeti eklenince çiftçiler ne yapacaklarını şaşırmış bir şekilde başkana dert yanmakta.

Başkan AKTAN; Çiftçilerin uğramış olduğu zarar %30’u geçmediği için Tarım, Gıda ve Hayvancılık Bakanlığından ödenek çıkmadığını belirterek  biz yinede zararı Ankara'ya taşıyacağız dedi ve Pazartesi akşamı Encümen Yüksel VATAN’la birlikte Ankara'ya gitti.

01.10.2014