29 Ekim Cumhuriyet Bayramı Teprik Mesajı

Belediye Başkanı Sn. Ferat AKTAN 29 Ekim Cumhuriyet Bayramı Tebrik Mesajı Yayınladı

Bugün Cumhuriyetimizin ilan edilişinin 91. yıldönümünü kutlamanın heyecanını ve mutluluğunu hep birlikte yaşıyoruz. Bundan 91 yıl önce Gazi Mustafa Kemal Atatürk önderliğinde “Egemenlik kayıtsız şartsız milletindir” ilkesiyle Cumhuriyet ilan edilmiş, milletimizin çağdaş ve muasır medeniyetler seviyesine ulaşması yolunda en önemli adım atılmıştır.

Milletimiz, tarih boyunca hürriyetine düşkün olarak yaşamış ve Kurtuluş Savaşını da bu azimle kazanmıştır. Kurtuluş Savaşı, milletimizin var olma mücadelesi, Cumhuriyet ise yeniden dirilişin sembolüdür. Bugün her zamankinden daha fazla sahip çıkmamız gereken Cumhuriyet; eşitlik, özgürlük ve çağdaşlık ilkelerini kapsayan ulvi bir değerdir.

Cumhuriyet; işgalin ve yıkılmışlığın ardından, yok olmak üzereyken Aziz Milletimizin atalarından aldığı güç ve inançla kazandığı bağımsızlık mücadelesidir. Cumhuriyet, birlik ve beraberlik içinde hareket ettiğimizde olmaz denilenleri başardığımızın en büyük ispatıdır. 29 Ekim 1923 tarihinde ilan edilmiş olan Cumhuriyet, Cumhurun yani vatandaşların eşit haklara ve kendi geleceğini belirleme hakkına sahip olmasını sağlamıştır.

Cumhuriyetin ilanının 91. yılında ilimiz ve ülkemiz geleceğe daha güvenle bakmaktadır. Bireysel hak ve özgürlükler başta olmak üzere, toplumsal ve ekonomik alanda hızla gelişen, kendine güvenen, uluslararası arenada söz sahibi bir ülke haline gelen ülkemizin bu gelişiminden şehrimizin de hak ettiği payı almaktadır.

Ülkemiz, istikrarlı bir şekilde ilerlemeye ve gelişmeye devam etmektedir. Milletçe gönül birliğiyle çalışmayı sürdürmemiz halinde daha güçlü ve daha müreffeh bir ülke haline gelmemizin önünde hiçbir engel duramayacaktır. Farklı dil, inanç ve kültürleri bir arada yaşatan, gönüllerimizi kaynaştıran büyük bir adalet ve barış medeniyetinin mirasçıları olan bizler, birbirimizi kardeşçe kucaklayarak, birbirimize sımsıkı kenetlenerek aydınlık yarınlarımıza hep birlikte yürüyeceğiz. İnanıyorum ki, bundan sonra da Cumhuriyetimizin hedefleri doğrultusunda daha büyük mesafeler kat edeceğiz ve daha büyük başarılarla cumhuriyetimizi taçlandıracağız.

Bu duygu ve düşüncelerle başta Gazi Mustafa Kemal Atatürk ve silah arkadaşları olmak üzere, Cumhuriyetin kurulmasında ve yaşatılmasında mücadele eden; gazi ve şehit olan bütün vatan evlatlarını saygı ve rahmetle anıyor; kıymetli halkımın Cumhuriyet Bayramı'nı en içten duygularımla kutluyorum.

Ferat AKTAN

Aydıncık Belediye Başkanı